Zašto je sadržaj najbitniji za optimizaciju sajta

Zašto je sadržaj najbitniji za optimizaciju sajta

sadrzaj

Šta je najbitnije za optimizaciju sajta?

Svaki SEO ekspert ima svoju teoriju šta je najbitnije za optimizaciju sajta. Da li je to link building – pravljenje mreže linkova ka Vašem sajtu, da li je to naziv domena, starost domena, onpage optimizacija sajta (naslov strane, meta tagovi…) ili nešto drugo?  Svaki SEO ekspert ima svoju teoriju koji od ovih pojedinačnih aspekata najviše utiče na optimizaciju sajta jer svi ovi elementi prilično utiču na optimizaciju sajta.

Medjutim, svi oni će se složiti da bez jedne stvari nijedan sajt ne može. I kada malo bolje razmislimo, ne samo da ne može bez nje, nego ona predstavlja suštinu. Ona je srž optimizacije sajta i najznačajniji parametar na kome treba najviše raditi, a to je

Sadržaj

Tako je sadržaj. SEO Srbija je velika grupa SEO stručnjaka koja čini mi se najmanje pažnje posvećuje ovoj temi, a sadržaj je ključ svega. Nema dobre optimizacije sajta, bez dobrog sadržaja. Zašto? Odgovor je jednostavan. Ako imate dobar sadržaj, ljudi će želeti da Vas linkuju. Linkovaće Vaš sajt i dobićete puno, kvalitetnih, besplatnih linkova. Blogeri su aktivni po webu, vole da linkuju dobre, kvalitetne sadržaje i što je još bitnije njihovi sajtovi su relevantni i cenjeni kod Google-a. Nema ništa bolje od takve iskrene preporuke, od prirodnog načina optimizacije sajta. I što je još bitnije to je potpuno besplatno, ne trošite svoje resurse na link building.

Pomislite samo koliko je vremena potrebno za pravljenje linkova ka nekoj stranici sajta, koliko postova na forumima, blogovima, koliko potrošenih sati, neprospavanih noći.  A sa druge strane koliko je vremena potrebno da dobijete kvalitetne linkove  ako imate originalan, zanimljiv jednom reči kvalitetan sadržaj.

 prvi-na-googleVrlo malo, ubrzo ćete biti primećeni i linkovi će krenuti samo od sebe. Svi će želeti da Vas linkuju.

Potrebno je samo da štrčite, da se izdvojite iz gomile i efekti će biti vidljivi. Optimizacija sajta postaje uživanje, zar ne? Uvek je bolje potrošiti vremena na jedan kvalitetan tekst, izabrati zanimljivije rečenice, drugačije slike, biti jedinstven i originalan.

Optimizacija sajta i copy paste tehnika ne idu zajedno. Niko neće želeti da linkuje tekstove koji postoje na još sto različitih mesta na webu. Sa druge strane, svi cene originalnost tako da kvalitetan i originalan sadržaj su Vaš put ka uspehu, Vaš jedini način da budete prvi na Google-u. A to je, naravno, glavni cilj, biti prvi na Google-u i ostati što duže na toj poziciji.

Zato radite na sadržaju Vašeg sajta i bićete primećeni.

Najbolji primer te originalnosti, a koji nema veze sa optimizacijom sajta, su Japanci. Ovo je najoriginalniji most koji je iko napravio i ja Vam ga sa zadovoljstvom predstavljam, na isti način na koji će i drugi predstavljati Vaš sajt.

originalni-japanci

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *