Besplatan SEO kurs

Besplatan SEO kurs

SEO kurs ili kako da optimizujem sajt u 7 koraka

1.TITLE tag

TITLE tag treba da sadrži ključne reči za koje se vrši optimizacija sajta. Dozvoljeno je da sadrži 12 reči, odnosno 70 karaktera. Kako google robot prilikom provere stranice, čita html kod sa vrha ka dnu stranice, jasno je da, što se ključne reči ranije pojave na stranici  google će ih više vrednovati. Kako je  TITLE tag na samom početku html koda jasno je njegov uticaj na online optimizaciju sajta najveći.

2. META TAG

Takođe treba sa sadrži listu ključnih reči. Značaj ovog taga nije veliki, čak postoji teorija da nema nikakvog uticaja na optimizaciju sajta, ali ne škodi imati ključne reči u okviru ovog taga.

3. DESCRIPTION tag

 

title-tag

DESCRIPTION tag ima namenu da korisnici pretraživača mogu ukratko da vide o čemu je vaš sajt i da na osnovu toga prepoznaju relevantnost ključne reči koju su tražili. Na osnovu lepšeg i preciznijeg opisa, veća je šansa da neko ode na Vaš sajt, bez obzira što se na listi nađenih rezultata, Vaš sajt nalazi ispod nekih drugih koji nemaju dobar DESCRIPTION tag. Može da sadrži proizvoljan broj reči, ali većina pretraživača prikazuje prvih 160 karaktera te treba voditi računa da se opis sajta uklopi u tih 160 karaktera jer će samo oni biti prikazani.

4. A tag

Svi Vaši interni linkovi  treba da sadrže ključne reči u sebi. Treba da budu tekstualni jer ih tako google najlakše vidi. Flash linkove treba izbaciti jer još uvek flash ne prolazi dobro kod. Možda će za koju godinu flash linkovi biti izjednačeni sa tekstualnim, ali za sada ih treba izbegavati. Takođe treba ubaciti i opis linka, odnosno definisati TITLE parametar A taga

5. HEADING tagovi

H1, H2, H3, H4 tagovi takođe treba da sadrže ključne reči. Pravilo je jedan H1 tag po stranici.

6. Optimizacija slika

IMG tag, odnosno slike treba da sadrže opis sa ključnim rečima, tj. ALT tag

7. Linkovi, linkovi, linkovi –

Pravite mrežu linkova, razmenjujte linkove, prijavite se kod pretraživača, u direktorijume sajtova…Jednom reči budite aktivni.

Povezane teme:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *